Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η συγχώνευση τριών σχολείων σημαίνει τριπλάσια ταλαιπωρία και τριπλάσιο κόστος!

20 Απριλίου, 2011

Με μια πρόχειρη μελέτη αποδεικνύεται ότι το κόστος μεταφοράς των μαθητών της Γορτυνίας σε ένα σχολείο αντί για τρία είναι τρεις έως τρισήμιση φορές μεγαλύτερο από αυτό που είναι σήμερα. Αν λοιπόν ισχύει το ποσό των 2500 ευρώ ως μέσο κόστος ανά μαθητή σήμερα, θα έχουμε 7500 ευρώ ανά μαθητή;
Και βέβαια κανείς δέν αναφέρεται στην ταλαιπωρία των μαθητών, όταν κάποιοι από αυτούς θα είναι καθημερινά πάνω από τρεις ώρες στους ορεινούς δρόμους της Γορτυνίας. Ο μέσος χρόνος μεταφοράς θα είναι μία ώρα καθημερινά, κατά μέσο όρο τριάντα χιλιόμετρα, καθώς θα υπάρχουν μαθητές που θα μεταφέρονται καθημερινά για πάνω από 130 χιλιόμετρα!

Τα δεδομένα φαίνονται στον πίνακα που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο. Τα σημερινά σύνολα χιλιομέτρων και ανθρωποωρών είναι 624 και 1070. Με οποιαδήποτε εκδοχή συγχώνευσης σε ένα σχολείο γίνονται πάνω από 1800 και πάνω από 3000.

Οι αποστάσεις πρέπει να διπλασιαστούν για να συνυπολογιστεί η επιστροφή. Οι χρόνοι είναι υπολογισμένοι σε λεπτά και η μέση ωριαία ταχύτητα έχει υπολογιστεί στα 35 χλμ/ώρα.

Η τάξη μεγέθους (ο τριπλασιασμός δηλαδή) δέν αλλάζει από μικροαλλαγές στις αποστάσεις ή στον αριθμό των μαθητών, ούτε από την μέση ωριαία ταχύτητα.

Φύλλο υπολογισμού χιλιομέτρων και ανθρωποωρών (μαθητές επί λεπτά)

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: