Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένας …πρέσβης υποψήφιος στην Αρκαδία!

4 Νοεμβρίου, 2010
by
Παραθέτουμε από το astrosnews:
Πρόκειται για τον Antonio Anchora, πρέσβη των ελληνόφωνων πολιτών της νοτίου Ιταλίας, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο νέο Δήμο Γορτυνίας, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών” του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Σπ. Γιαννόπουλου.

Ο κ. Άνκορα, είναι ο αναγνωρισμένος από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, πρέσβης των ελληνόφωνων Ιταλών πολιτών της Νοτίου Ιταλίας, οι οποίοι μετρούν κάποιες…χιλιάδες χρόνια, διατήρησης και ομιλίας της “ντοπιολαλιάς” τους, της ελληνικής γλώσσας δηλαδή, ελαφρώς παραλλαγμένης και επηρεασμένης από την επίσημη γλώσσα του κράτους τους. Η ελληνική γλώσσα ομιλείται στις περιοχές της Κάτω Ιταλίας και την Σικελίας, από την εποχή των πρώτων ελληνικών αποικιών, τον 8ο αιώνα π.Χ. (!) μέχρι και σήμερα, με τους κατοίκους των συγκεκριμένων χωριών και ιδιαίτερα της περιοχής της Απουλίας, να οργανώνονται σε συλλογικές δράσεις, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα, προκειμένου να διατηρήσουν την “Greca Omilia”, έτσι όπως την έλαβαν από τους προγόνους τους και να την παραδώσουν στις επόμενες γενιές. Ένας εκ των πρωταγωνιστών αυτών των δράσεων είναι και ο Antonio Anchora, ο οποίος μαζί με την πλούσια τοπική δράση του ως εκπρόσωπος των δεκάδων χιλιάδων ελληνόφωνων της περιοχής, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς και συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιώντας αμοιβαίες εκδηλώσεις τόσο σε περιοχές της Ελλάδας όσο και την Νότιας Ιταλίας, προωθώντας παράλληλα τις διεθνείς πολιτιστικές επαφές αλλά την αμφότερη τουριστική ανάπτυξη.

Ο κ. Άνκορα, είχε γνωριστεί με τον κ. Γιαννόπουλο το καλοκαίρι του 2009, όταν ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας  είχε συναντήσει ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας, τον πρέσβη των ελληνόφωνων κατά την επίσκεψη του σε χωριά της Κάτω Ιταλίας. Η αγάπη και το ενδιαφέρον του Αντόνιο Άνκορα για την Αρκαδία -από την οποία προέρχεται μεγάλο μέρος του αρχαίου ελληνικού πληθυσμού των αποίκων της Κάτω Ιταλίας- ήταν τόσο μεγάλη ώστε να δεχθεί την πρόταση που του έγινε, να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Γιαννόπουλου, συμβολίζοντας τον σεβασμό προς την αρχαία πατρίδα αλλά  και την αδελφοσύνη των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας με τους “Ελλαδίτες” σύγχρονους Έλληνες και ιδιαίτερα τους αιώνια “δαιμόνιους” ταξιδιώτες Γορτύνιους και Αρκάδες

Ο Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος με τον Antonio Anchora στο χωριό «Kalimera» της Κάτω Ιταλίας, καλοκαίρι 2009

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: